Ekonomi

Akkuyu NGS 4.Ünite Reaktör Binası Temel Tabanının Betonlanması Tamamlandı

Akkuyu Nükleer Santrali (NGS) 4. ünitesi şantiyesinde bulunan reaktör binası temel plağının betonlama işlemi tamamlandı. İnşaat için büyük değer taşıyan bu adımın tamamlanması, çekirdek tutucunun yer alacağı reaktör şaft duvarlarının inşasına olanak sağlayacaktır.

Akkuyu NGS inşaatının temeli için yüksek kaliteli özel beton karışımı kullanılmaktadır. Beton, doğrudan Akkuyu NGS sahasından çıkarılan kırma taş ve kum gibi doğal taş malzemelerden oluşmaktadır. Tüm proseslerde beton karışım parametreleri tek tek kontrol edilmektedir. Akkuyu NGS şantiyesindeki laboratuvarlarda her beton karışımı bir dizi denetim sürecinden geçmektedir. Bu işlemlerde betonun sıcaklık, yoğunluk gibi özellikleri incelenir.

Döşemenin maksimum dayanıklılığını sağlamak için reaktör binasının temeline 3 bin 500 ton armatür ve 17,5 bin metreküp beton karışımı döküldü. Bu beton ölçüsü ile 10 futbol sahası için 1 metre yüksekliğinde yer oluşturulabilir.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş Genel Müdürü Anastasia Zoteeva konu ile ilgili şunları söyledi: “Tesisimizin 4. güç ünitesinde gerçekleşen temel tablasının beton dökümünün tamamlanması yılın en değerli olaylarından biridir. Düzgün koordineli ve kesintisiz çalışmaları için inşaatçılara özellikle teşekkür etmek istiyorum. Akkuyu NGS’nin inşası sırasında tüm teknolojik çözümlerin küresel nükleer toplumun çağdaş gerekliliklerine, IAEA güvenlik standartlarına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası ve ulusal gerekliliklerine uygun olarak uygulandığını belirtmek isterim.”

Beton üzerinde yapılan başarılı laboratuvar testlerinin ardından 4. ünite inşaatında bir sonraki adım olan reaktör binasının dış ve iç duvarlarının inşaatına başlandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu