Haber

Battalgazi Belediyesi deprem sonrası yolları onarıyor, sıcak asfalt döşüyor

Depremin ardından oluşan enkazın kaldırılması ve yaraların sarılması için çalışma yapan Battalgazi Belediyesi, bir yandan da bozulan yolları yamalıyor ve bir yandan da sıcak asfalt seriyor.

6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından yaraları sarmak için çalışan Battalgazi Belediyesi, 2023 yatırım planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Depremin ardından enkaz kaldırma, çevre temizliği ve psiko-destek anlamında çok yönlü çalışmalara başlayan Battalgazi Belediyesi, ilçedeki ihtiyaçları karşılamak için gece gündüz çalışıyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatı doğrultusunda Fen İşleri ekiplerince yollar yama, onarım ve bakım çalışmaları yapılırken, kilit taşı ve asfalt serimi devam ediyor. İlçede yol standardını yükseltmek için çalışmalarını sürdüren ekipler, Orduzu Mahallesi Leylekpınar mevkiinde bin beş yüz metre uzunluğundaki yola sıcak asfalt serdi.

“Çalışmalarımıza kesintisiz devam ediyoruz”

Yoğun mesai harcayan ekiplerin çalışmalarını inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 2023’te asfaltsız yol bırakmamak için çok yavaş çalıştıklarını belirterek, “6 Şubat’tan sonra Malatya’da yol devam ediyor. yaralarını hızla sarmak için.Binamız yıkılırken bu yıkımlar devam ediyor.Hafriyatların kaldırılması ve şehrin temizlenmesi açısından da çok önemli çalışmalar yapıyoruz.Belediye olarak hafif hasarlı evlerin kazılarını kaldırıyoruz. ve tamiratını yapıp vatandaşlarımızı rahatlatmaya çalışıyoruz” diyen Orduzu Mahallemiz Leylekpınar’da bugün sıcak asfalt seriyoruz. Sürekli yağan yağmurlar çalışmamızı engelledi. Bölgemizde yağışların kesilmesinin ardından gruplarımız yol akslarında çalışma başlattı. Öncelikle depremde bozulan yollarımızı ve alt yapılarımızı inşa edeceğiz. Amacımız; 2024’e giderken Türk Yüzyılında asfaltsız yolumuz kalmayacak. Tabii ki deprem çalışmalarımızı bir nebze olsun etkilemiş olsa da minimuma indirerek çalışmalarımıza kesintisiz devam edeceğiz. Buradaki çalışmalarımızı bitirdikten sonra Hanımınçiftliği bölgesine gidip orada da çalışmalarımızı yapacağız. 2022-2023 yıllarında doğal gaz ihtiyacının karşılanması için önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Doğalgaz çalışmaları biten her yerde asfaltlama çalışmalarını da tamamlayarak vatandaşlarımıza çağdaş bir altyapı ve üst yapı kazandırmış olacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu