Ekonomi

Bitcoin 1 trilyon doları aştı

Dijital para birimi Bitcoin’in piyasa değeri 2021 yılının sonlarından bu yana ilk kez 1 trilyon doları aştı. Kripto para biriminin birim değeri de gün içinde yüzde 3 artarak 51 bin dolar seviyesini aşarak ilk kez bu fiyata ulaştı. Aralık 2021’den beri. Bitcoin şu anda 51.664 $ seviyesinde.

BİR YILDA YÜZDE 150’NİN ÜZERİNDE ARTIŞ

CNBC’ye göre fiyat artışı geçen yılın Ocak ayında başlayan yükselişini sürdürüyor. Yalnızca 2024’te Bitcoin yüzde 21’den fazla artış gösterdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) onaylayacağına dair beklentiler arttıkça 2023’te yüzde 150’den fazla arttı ve bu onay bu yılın Ocak ayında geldi. Bitcoin’in son rekor seviyesi Kasım 2021’de 69.000 doların biraz altındaydı.

YARILANMA BEKLENİYOR

Bitcoin fiyatı ETF onayından sonra düştü. Bitcoin yatırımcıları artık her dört yılda bir gerçekleşen ve Nisan ayında yapılması planlanan arz sınırlayıcı bir olay olan yarılanmayı beklerken Ocak ayının sonlarında yeni bir ralli başladı.

Halving gerçekleştiğinde, Bitcoin madencilerine verilen Bitcoin ödülleri yarıya iner ve bu da kripto para biriminin piyasadaki hacmini azaltır.

Rallinin son ayağı kısmen ETF’lere olan talebin artmasından kaynaklandı. Yeni çıkarılan spot bitcoin ETF’leri geçen hafta piyasaya 1,1 milyar dolarlık net giriş sağladı.

Diğer kripto para birimlerinde de fiyat artışları gözlendi. Ether 2.759,87 dolar seviyesine ulaştı.

gunyuzuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu