Haber

Boğaziçi Üniversitesi’nde 8 öğrencinin yargılandığı davada karar verildi

BOĞAZİÇİ Üniversitesi’nde 12 Kasım 2021’de rektörlük binası önüne pet şişe içindeki boyayı attıkları teziyle 8 öğrencinin yargılandığı davada karar verildi. Mahkeme, dört öğrenciye 10’ar ay hapis, her biri “kamu malına zarar verme” kabahatinden farklı olarak cezalarını erteledi. Diğer 4 öğrenci ise beraat etti. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklardan kimse katılmazken, avukatları hazır bulundu. Esas hakkında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanıkların yaklaşık 2 dakika süren basın açıklaması yaptığını, bazılarının ellerindeki şişelerdeki boyaları rektörlük binası kapısına ve içeriye döktüğünü belirtti. binanın önü. . Savcı, ifadesi sırasında sanıklara herhangi bir cebir veya müdahale yapılmadığını, boya dökülürken güvenlik görevlilerinin engel olmaya çalıştıklarını belirterek, sanıkların tamamının Kanunu ihlal suçundan beraatini istedi. Toplantılar ve Gösteri Yürüyüşleri hakkında. Savcı, 4 sanığın “kamu malına zarar verme” kabahatinden 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Sanık avukatlarından Veli Bahadır, “Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün boya kalıntılarının tinerle geçtiğine dair tebliği sonrası somut olayda mala herhangi bir zarar gelmemiştir. Diğer sanıkların avukatları da beraatlerini talep etti. müşteriler.

4 Sanığa Ceza Mahkeme, 8 sanığın yeterli delil olmadığı için “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa aykırılık” suçundan beraatine karar verdi. Mahkeme sanıklar Sarp Kaya, Ayça Zeynep Demirkol, Ayşe Beliz İnce ve Tutku Kırcalı’ya “kamu malına zarar verme” kabahati dışında 10’ar ay hapis cezası verdi. Sanıkların daha önce kasten işlenen suçtan ceza almadıklarını ve bir daha hata yapmaktan imtina edeceklerini değerlendiren mahkeme, cezanın ertelenmesine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 12 Kasım 2021’de Beşiktaş’ta Boğaziçi Üniversitesi Güney Yerleşkesi’ndeki rektörlük binası önünde hazırladığı iddianamede, bir grup öğrenci ellerinde “Öldürülen kadınlar isyanımız – 6284 sen mi sandın” dedikten sonra 8 kişi toplandı. Kümenin rektörlük binasına yöneldiği belirtilirken, bazı zanlıların rektörlük binası girişinde yanlarında bulunan plastik şişede bulunan kırmızı boyayı fırlattığı anlaşıldı. İddianamede 8 sanık hakkında “kamu malına zarar verme” ve “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlarından 6 aydan 7 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istendi.

– İstanbulkeskinajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu