Teknoloji

Elon Musk’ın beyin çipi üretme projesi Neuralink veto etti

Beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) girişimi CEO’su Elon Musk’ın tekrarlanan cüretkar iddialarına rağmen Neuralink’in piyasaya bir ürün getirme olasılığı uzak . Görünüşe göre şirketin domuzların ölümüne neden olan cihazları kullanarak insanlar üzerinde deneyler yapma izni var. FDA tarafından reddedildi.

Mevcut ve eski Neuralink çalışanları, ” FDA’nın ana güvenlik endişeleri, cihazın lityum pili, implantın küçük tellerinin beynin diğer bölgelerine geçme potansiyeli ve cihazın beyin dokusuna zarar vermeden çıkarılıp çıkarılamayacağı ve nasıl çıkarılabileceği ile ilgiliydi.” diyor.

FDA’nın pil sistemi ve yeni transdermal şarj özellikleri hakkındaki yaygarası, cihazın arızalanma potansiyeli etrafında toplanıyor. Ajans, pilin arızalanma ihtimalinin düşük olduğuna dair güvence istiyor çünkü arızalanırsa, elektrik akımının boşalması veya yırtılmış bir paketten çıkan ısı çevredeki dokuyu kızartabilir.

FDA ayrıca cihazın onarılmasını veya güncellenmesini gerektirir. çıkarılması gerektiğinde yapılacak operasyonla ilgili de endişeleri vardır. . Çünkü bu cihaz beynin gri elementine bağlı olarak çalışmaktadır. Elektrotlar çok küçük ve hassas olduklarından çıkarılma sırasında kırılma ve beyinde kalma potansiyeli vardır.

haberaraban.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu