Yaşam

Elon Musk’tan Twitter benzetmesi: Hem sosyal platform hem olay yeri

bağımsız araştırmacı Michael ShellenbergerTwitter’ın eski yönetimi için dördüncü açıklamadalgadaki yaşlı ABD Başkanı Donald Trump‘nin Twitter hesabının kapatıldığı döneme ilişkin bazı ilginç konuları gündeme getirdi.

Twitter’ın üst düzey yetkililerinin 6 Ocak’taki kongre baskını sonrasında bir karar aldıklarını kaydeden Shellenberger, bu kararın Trump’ın hesabının askıya alınmasını “haklı çıkarmak” olduğunu ve ifade özgürlüğü konusundaki endişelerini dile getirmek olmadığını açıkladı.

Eski First Lady Michelle Obama’dan Jack Dorsey’e baskı

6 Ocak olaylarından sonra Twitter’ın CEO’su Shellenberger Jack Dorseyİç ve dış baskılara karşı olduğunu da savundu.

Bu baskıların, aralarında eski First Lady Michelle Obama, Gazeteci Kara Swisher ve Chris Sacca gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu kişiler tarafından alenen gerçekleştirildiğine dikkat çeken Shellenberger, bu kişilerin Trump’ın hesabının kapatılması taleplerini içeren açıklamalarının ekran görüntüsünü paylaştı. kapalı.

Shellenberger, 4-8 Ocak 2021 tarihlerinde seyahate çıkan ancak toplantılara telefonla katılan Jack Dorsey’in durumun yönetimine ilişkin yetkilerin çoğunu şirketin üst düzey yetkilileri Yoel Roth ve Vijaya Gadde’ye devrettiğinden bahsetti.

Twitter ekibinin Demokrat Parti’ye ilgisi

Shellenberger, Twitter çalışanlarının ve yöneticilerinin ezici çoğunluğunun “ileri görüşlü” olduğunu anlamanın önemli olduğunu söyledi.

Twitter çalışanlarının siyasi bağışlarının sırasıyla 2018, 2020 ve 2022’de yüzde 96,98,99’unun Demokratlara gittiğini iddia eden Shellenberger, bununla ilgili bağımsız gazeteci Mark Taibbi’nin paylaşımını retweet etti.

Shellenberger, Twitter’ın üst düzey yetkilisi Roth, 2017’de ve “Beyaz Saray’daki Gerçek Naziler”ifadesiyle tweetini paylaştı.

Shellenberger, Roth’un 2017’de bir meslektaşıyla yaptığı yazışmanın ekran görüntüsünü paylaşarak, kendisinin “dünyadaki değişime yön verecek” bir öğretim görevlisi olmadığını belirtti.

Öte yandan Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk da bu paylaşımları alıntıladı. Musk, devam eden açıklamalara yönelik yaptığı paylaşımda, “Twitter hem sosyal bir platform hem de olay yeri”terimini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu