Ekonomi

Essent Group, Barclays’ten Aşırı Ağırlık notu aldı, kazanç görünümü olumlu

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tek aile ipoteklerine yönelik özel ipotek sigortasının önde gelen sağlayıcılarından biri olan Essent Group, yakın zamanda Barclays’in dikkatini çekti ve finans kurumu, şirketi Fazla Kilolu derecelendirmesiyle incelemeye başladı. Bu gelişme, bu ayın başlarında belirlenen olumlu bir yıllık fiyat hedefinin hemen ardından geldi ve bu da yatırımcıların şirketin büyüme beklentilerine duyduğu güveni gösteriyor.

Çarşamba günü Barclays, Essent Group’un umut verici mali seyrini vurguladı ve yıllık gelirin %4,14 artışla 1,072 milyar dolara ve GAAP dışı hisse başına kazançların 6,40 dolara çıkacağını tahmin etti. Bu iyimser görünüm şirketin güçlü hissedar tabanıyla da destekleniyor. Aynı tarihte olduğu gibi Essent Group’ta 711 fon %1,28’lik hafif bir yükselişle pozisyon aldı. Kurumsal mülkiyetin %0,27 oranında marjinal bir düşüşle 128,679 milyon hisseye düşmesine rağmen, firmanın Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) girişimlerine olan bağlılığı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Essent Group’un hissedarları arasındaki değerli oyuncular arasında %9,85 payla Capital World Investors, %8,06 payla SMALLCAP WORLD FUND INC ve %5,12 payla GROWTH FUND OF AMERICA yer alıyor. Özellikle Macquarie Group ve iShares Core S&P Mid-Cap ETF’si, Essent Group’taki portföy tahsislerini sırasıyla %19,00 ve %9,63 oranında önemli ölçüde artırdı.

Şirketin Bermuda’daki bağlı kuruluşu Essent Reinsurance Ltd aracılığıyla yürüttüğü stratejik operasyonlar, sektördeki konumunu daha da sağlamlaştırıyor ve kapsamlı ESG yaklaşımına katkıda bulunuyor.

Bu ayın başlarında, 1 Kasım’da bir araştırma platformu, Essent Group’un bir yıllık fiyat hedefini 58,27 $ olarak belirledi; bu, o zamanki kapanış fiyatı olan 49,18 $’a göre %18,48’lik bir artışa işaret ediyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu