Haber

Fettah Tamince, Burak Oğraş’ın ölümüyle ilgili soruşturmada 13 yıl sonra ifade verdi

İş adamı Fettah Tamince, 2011 yılında sahibi olduğu Antalya Rixos Otel’de 16 yaşındayken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden stajyer Burak Oğraş’ın ölümüyle ilgili 13 yıl sonra ifade verdi. Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da götürüldü.

KRT TV’den Can Bursalı’nın haberine göreStaj yaptığı otelin tahsis ettiği lojmanda öğrenci arkadaşları ve yetişkinlerle birlikte kalan Oğraş, 2011 yılının Eylül ayında bahçedeki havuzda ölü bulundu. Oğraş’ın ölümüyle ilgili soruşturma, olaya karışan Rafet Zeybek tarafından başlatılmıştı. o dönemde Antalya Adliyesi’nde savcı olarak görev yaptı ve daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekili seçildi.

Zeybek’in başlattığı soruşturma 13 yıldır sürüyor. Belgede şu ana kadar 4 savcı değişti. Ulusal Kriminal Büro’nun belgeye ‘cinayet’ adını verdiği olayla ilgili Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş’ın adalet mücadelesi sürüyor.

‘ÖRTÜLMÜŞ’ ŞÜPHESİ

Murat Oğraş, oğlunun hayatını kaybettiği otelin sahibi Fettah Tamince’nin o dönemde “Fethullah Gülen Cemaati” olarak bilinen örgüte üye olduğunu, aynı örgüte üye olan polislerin de güvenlik önlemi aldığını iddia ediyor. olayı büyütün.

Baba Oğraş’ın iddiasını desteklemek amacıyla dönemin Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Burak Oğraş’ın ölümünden 10 ay sonra Fettah Tamince’nin şirketinde üst düzey yönetici olarak göreve başlamış, soruşturmayı yürüten emniyet müdürü sürgüne gönderilmiş, bir şube müdürü ise tutuklanmıştı. 15 Temmuz’da tutuklandı. Darbe girişiminin ardından “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla cezaevine konulduğu görülüyor.

BABA OĞRAŞ’IN ÇALIŞMALARIYLA 6 ŞÜPHELİDEN 4’Ü TESPİT EDİLDİ

Burak Oğraş’ın ölümüyle ilgili dosyada 6 şüpheli var. Baba Oğraş’ın çabaları sayesinde şüphelilerden 4’ünün kimliği belirlendi. Bu şüpheliler o dönemde Burak’ın yanında staj yapan öğrencilerdi. Diğer iki şüpheli ise öğrencilerle aynı lojmanda kalan aşçılardı. Aşçılardan FP, olay sırasında 43, CA ise 25 yaşındaydı.

SAVCI’NIN TUTUKLANMA TALEBİNE RAĞMEN SERBEST BIRAKTIĞI ŞÜPHELİYE ULAŞILAMADI

2021’de tekrar kürsüye çağrılan FP’nin, ağır suç şüphesiyle tutuklanması istendi. Savcının bu talebi mahkemece kabul edilmeyince FP adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli CA’nın ise yurt dışında yaşadığı için ifadesi alınamadı.

Dosyadaki son savcı değişikliğinin ardından adli kontrolle serbest bırakılan FP’den, geçen yıl eylül ayında bir kez daha ifade vermesi istenmişti. Ancak FP’ye ulaşılamıyor.

TAMİNCE: KURBANIM

Yeni savcı, dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince’yi de ifadeye çağırdı. Tamince, ifadesinde olaydan yıllar sonra haberdar olduğunu ve öğrendikten sonra otel yönetimine suç duyurusunda bulunmayı düşündüğünü iddia etti.

Tamince, Murat Oğraş’la da görüştüklerini belirterek, “Ben adalete yardım teklifinde bulundum. İfadesi alınacak kişilerin yol ve konaklama masraflarını karşılayabileceğimi söyledim.”

“Bu olaydan dolayı gece gündüz sosyal medyada linç ediliyorum. Bu konu bana ve siyasilere abartılıyor, bizi başka yöne çekmeye çalışıyorlar, mağdur ediliyoruz. Kurumum sürekli suçlanıyor. Bu sorun bir an önce çözülürse çok mutlu oluruz” dedi Tamince. İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ın emekli olduktan sonra Antalya Rixos Otel’de çalışmaya başlama kararını şöyle anlattı:

“Saygın bir emniyet müdürü. Bize katkısı olur diye birlikte çalışmayı teklif ettim. Burak Oğraş’ın ölümüyle ilgili aramızda bir görüşme olmadı.”

YILMAZ: BENİ TÜREL’E YÖNLENDİRDİ

İfadesi alınan dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, olaydan kısa süre sonra emekli olup Rixos’ta çalışmaya başlamasıyla ilgili şunları söyledi:

“2012 yılında merkeze transfer olunca emekli olmaya karar verdim. Emekli olduktan sonra çocuklara eğitim verdiğim için maddi durumum bozulmaya başladı.”

Geçmişte AK Parti’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve milletvekili seçilen AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi Menderes Türel’in referans olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

“O dönemde milletvekili seçilen arkadaşım Menderes Türel, milletvekili seçilmeden önce Rixos’ta çalışıyordu. Seçildiğinde yerine beni seçti. Onun tavsiyesi sonrasında tanıştım. Otel sahibiyle daha önce hiçbir samimiyetim yoktu.”

Yılmaz, Tamince’ye Burak Oğraş’ın ölümüyle ilgili aralarında herhangi bir görüşme yapılmadığını belirtirken, aynı zamanda Murat Oğraş’a karşı hukuki haklarını kullanacağını da söyledi.

BABA OĞRAŞ: AÇIKLAMALARDA ÇELİŞKİLER VAR

Baba Murat Oğraş, iki ismin verdiği ifadelerde çelişki bulunduğunu savunuyor. Tamince’nin ifadesinde Yılmaz’ı aradığını söylediğine dikkat çeken Oğraş, KRT’ye şunları söyledi:

“Emniyet müdürü ‘Beni Menderes Türel yönlendirdi’ diyor. Fettah Tamince ‘Ben aradım’ diyor. İfadelerinde çelişkiler ve tutarsızlıklar var.”

13 yıldır süren soruşturmayı yürüten savcılığın, Tamince ve Yılmaz’ın yanı sıra diğer kişilerin de ifadesini alması bekleniyor.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu