Yaşam

Geçici anlaşmaya varıldı, Hollywood grevi sona erdi

Oyuncu sendikası SAG-AFTRA, Sinema Filmleri ve TV Yapımcıları İttifakı (AMPTP) ile oybirliğiyle anlaşmaya vararak 118 günlük greve son verdiğini duyurdu. AMPTP’den yapılan yazılı açıklamada SAG-AFTRA’ya “asgari ücrette son 40 yılın en büyük artışının” yapılacağı sözü verildi.

AMPTP yaptığı açıklamada, geçici anlaşmaya varmaktan memnuniyet duyduğunu ve “sektörün harika hikayeler anlatma çalışmalarına devam etmesini sabırsızlıkla beklediğini” söyledi. Anlaşma kapsamında oyunculara yapay zeka kullanımına ilişkin garantiler verileceği de belirtildi.

BBC’ye göre, Oyuncuların taban maaşlarında önceki anlaşmaya göre yaklaşık yüzde 8 oranında artış olacak. Bu sayı her ne kadar oyuncuların istediğinin altında olsa da son yılların en yüksek rakamı olarak kayıtlara geçti. Fiyat artışları ve yapay zeka garantilerine ek olarak SAG-AFTRA, telif ücretlerinin artırılması ve oyuncuların emeklilik ve sağlık sigortalarına daha fazla katkı sağlanması çağrısında bulundu.

Grev nedeniyle birçok tanınmış dizi ve filmin çekimleri durduruldu ve ABD ekonomisi yaklaşık 6 milyar dolar zarara uğradı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu