Ekonomi

MicroStrategy/Saylor: Dünyadaki herkesin 3 para birimine ihtiyacı var

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar’a kripto pazarının geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Yatırımcılar için güvenli liman olarak göreceğimiz varlık Bitcoin olacak. Bunu aklınızda bulundurmanız gerektiğini düşünüyorum. 2, 4, 6, 8 yıl geriye dönüp baktığımızda Bitcoin enflasyon için kaldıraç olarak altını, gümüşü, bonoları, tüm para birimlerini geride bırakıyor. Aynı zamanda ABD dolarında da çok ciddi bir düşüş var. Tükenebilecek kaynaklara gitmezsiniz, paranızın yüzde 99,9’u gidebilir” şeklinde konuştu.

“Dolara geçmek çok kısa vadeli bir çözüm. Bitcoin emlak satın almak gibidir. Sistemlerin getirdiği risklerden ekonomik bir kaçış oluşturur. Çin’deki tüm bilgisayarı Bitcon’un aleyhine çevirseler de durduramazlar. Böyle güvenli bir sistemden bahsediyoruz” dedi.

Saylor, “Dünyadaki herkesin 3 para birimine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İlki kendi yerel para biriminizdir. Örneğin, vergilerinizi ödemek ve alışveriş yapmak için Türk Lirasına ihtiyacınız var. Bir yandan dolar gibi küresel bir para birimine ihtiyacınız var. Üçüncüsü, torunlarınıza, çocuklarınıza 60-100 yıl dayanabilecek bir varlık bırakmak istiyorsunuz. Bitcoin orada bunu temsil ediyor. “Bitcoin uzun vadeli bir yatırım aracı olarak görülüyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu