Haber

Nijerya Senatosu, Nijer’e asker gönderme talebini reddetti

Nijerya’da Senato, Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu’nun darbenin gerçekleştiği Nijer’e asker gönderilmesi talebini kabul etmedi.

Senato Başkanı Godswill Akpabio, yaptığı açıklamada, Tinubu’nun Nijer’e askeri müdahale için destek talebini değerlendirdiklerini ancak bu talebin doğru bir adım olmadığını söyledi.

Senato’nun Nijer’e asker gönderilmesi talebini kabul etmediğini kaydeden Akpabio, Nijer’deki siyasi çıkmazın askeri müdahale yerine siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Akpabio, Tinubu’dan Nijer ve Nijerya’nın yıllardır sahip olduğu “yakın ilişkiyi” koruyacak kalıcı çözümler bulmasını da istedi.

Nijerya Devlet Başkanı ve aynı zamanda Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) Başkanı Tinubu, dün Senato’ya bir mektup yazarak Nijer’e askeri müdahale için gerekçe istedi.

Nijer’de darbe

Nijer’de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına bağlı unsurlar tarafından gözaltına alındı ​​ve o akşam ordu, iktidarı ele geçirdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane (Omar) Tchiani, 28 Temmuz’da Ulusal Vatan Savunma Kurulu (CNSP) olarak adlandırılan cuntanın liderliğini üstlendi ve geçiş hükümetinin başına geçti.

Bazum, 26 Temmuz’dan beri özel konutunda tutuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu