Haber

Oklahoma Ulusal Muhafızları Teksas’a yardım için Meksika sınırına gönderilecek

ABD’de Oklahoma Eyalet Valisi Kevin Stitt, Teksas eyaletinin Başkan Joe Biden hükümetiyle devam eden sınır anlaşmazlığında Teksas’ı güçlendirmek amacıyla Meksika’ya yardım etmek üzere Oklahoma Ulusal Muhafızlarını göndereceğini duyurdu.

TRUMP’IN ÇAĞRISINI TAKİP ETTİ

Stitt, Fox TV’ye yaptığı açıklamada, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın tüm Cumhuriyetçi valilere yaptığı çağrının ardından, düzensiz göçmenlerin geçişini önleme konusunda Washington yönetimiyle ters düşen “Teksas’ın yanında olduklarını” belirtti.

Vali Stitt, yaptığı açıklamada, sınır güvenliği için daha önce Oklahoma Ulusal Muhafızları’ndan Teksas’a destek gönderdiğini hatırlatarak, gerekli yönlendirmeleri yaptığını ve “birliklerin harekete hazırlandığını” söyledi.

Araştırma yapmak için bizzat Teksas sınırına gittiğini belirten Stitt, “Sınır görevlilerinin bile kafası karışık. Bunlar iyi Amerikalılar ve işverenlerine itaat etmeye çalışıyorlar ama bu politikayı kabul etmiyorlar.” dedi.

Donald Trump lehine 2024 ABD başkanlık yarışından çekildiğini açıklayan Florida Valisi Ron DeSantis de paylaşımında bu sözlerini kullandığını söyledi.

NE OLDU?

ABD Anayasa Mahkemesi’nin, Teksas Valisi Greg Abbott’un göçmen geçişini engellemek amacıyla döşediği dikenli tellerin kesilmesine izin veren kararı, ülkede kafa karışıklığına neden oldu. Vali Abbott, mahkeme kararını tanımayarak dikenli ve dikenli tellere son vermeye devam edeceğini açıklarken, 25 eyalet ortak açıklama yaparak Teksas Valisine destek verdi. Abbott, Teksas’ın kendisini korumak ve savunmak için “anayasal otoritesine” başvurmak amacıyla eyaletin “işgal edildiğini” ilan etti.

Trump’ın ülkedeki tüm Cumhuriyetçi valilere ulusal muhafızlarını sınıra göndererek Teksas’ı takviye etme daveti sonrasında 25 Cumhuriyetçi vali, dün yaptıkları ortak açıklamada Biden yönetimini sınır krizi karşısında “halkı yüzüstü bırakmakla” suçladı. Teksas Valisi Gregg Abbott’a desteklerini açıkladılar.

ABD Yüksek Mahkemesinin Meksika’daki Rio Grande Nehri boyunca uzanan dikenli telleri kaldırma kararının ardından Teksas Valisi Abbot ile Biden arasındaki tartışma tırmandı.

Salı günü, mahkeme kararına rağmen Teksas Ulusal Muhafızları, ABD sınır devriyesinin işini yapmasına izin vermedi ve dikenli tel döşemeye devam etti.

gudul-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu