Haber

Özel bakım merkezindeki şiddet anları kameraya yansıdı: Yaşlı adamı komaya soktular

Özel bakım merkezindeki şiddet anları kameraya yansıdı: Yaşlı adamı komaya soktular

Özel bakım merkezinde yaşlı adama şiddet uygulayan işçi tutuklandı

TEKİRDAĞ – Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki bakım merkezinde 72 yaşındaki yaşlı erkeğe uygulanan şiddet saniye saniye kameralara yansıdı. Hastaya şiddet uygulayan kişi tutuklanırken, Kılıçaslan’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kurumun yaşlı adama zor uygulayan 2 çalışanının işine son verdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Çerkezköy’deki Özel Trakya Bakım Merkezi’nde bulunan 72 yaşındaki Avni Kılıçaslan, iddiaya göre başına aldığı darbe sonucu yere düşerek hastaneye kaldırıldı. 6 Şubat günü sabah saat 07.47’de Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaşlı adamın hastane kayıtlarına ‘düşmüş’ olarak kaydedildiği ve herhangi bir darp olayının yaşanmadığı iddia edildi. Kılıçaslan’ın yakınları, olayın darp olduğunu öne sürerek şikayetçi oldu.

Güvenlik kamerası görüntüleri şok etti

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda polis ekipleri olayı araştırarak kurumun tüm kameralarını inceledi. Kurumun güvenlik kamerası görüntülerinde, kurum çalışanı MS ve MCB’nin Kılıçaslan’ı zorla odasında tutmaya çalıştığı, Kılıçaslan’ın odadan çıkmak isteyince oda kapısının defalarca tekmelendiği görüldü. kurum personeli. Güvenlik kamerası görüntülerinde, zor kullanmaya çalışan kurum personeli MCB ve MS’nin, yaşlı adamın odasına girip bir süre içeride kaldığı görüldü. Güvenlik kamerasının görmediği odaya getirilen yaşlı adamın o sırada darp edildiği iddia edilirken, uzun bir süre sonra çalışan MS’nin Avni Kılıçaslan’ı baygın bir şekilde tekerlekli sandalyeye bindirdiği görüldü. .

1 kişi tutuklandı

3 çocuk babası 72 yaşındaki Avni Kılıçaslan, Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesine kaldırılarak yoğun bakıma kaldırıldı. Olayla ilgili Keşan’da gözaltına alınan MS tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer işçi MCB ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çerkezköy Kaymakamlığı olayla ilgili idari soruşturma başlatırken, yaşlı adamın durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

2 çalışan işten çıkarıldı

Özel Trakya Bakım Merkezi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Kurumumuzda kalan sakinlerimiz ağır engelli ve yaşlı olduğundan düşme olayları sıklıkla yaşanmaktadır. Her düşme olayı müdürlüğümüz tarafından araştırılarak gerekli savunmalar alınmaktadır. Olayla ilgili görüntüler incelendi ve olayda ihmal ve istismara uğrayan şüpheli çalışanlarla birebir görüşme yapıldı.” Görevden alınmaları verildi. Bağlı olduğumuz İl Müdürlüğümüze idari ve adli soruşturma açılması yönünde yazılı tebligat yapıldı. İki çalışanın savunmaları alındı, kamera kayıtları incelendi, diğer çalışanların tanık ifadeleri alındı. Görevli çalışanın ihmali veya kasıtlı eylemi şüphesi tarafımızdan tespit edildiğinde derhal Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na bilgi verdik. “Şikayet dilekçesi kurumumuz tarafından iletilmiştir. Tüm kamera kayıtları ve tanık ifadeleri bu dilekçeye eklenmiş olup, şikayetimiz üzerine görevli işçi tutuklanmıştır.”

haberkozlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu