Haber

Rusya, Ukrayna’ya füze saldırısı düzenlerken, Kursk’taki bir petrol deposu insansız hava aracı tarafından vuruldu.

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenski, Rusya’nın dün gece Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine 70 adet füze saldırısı düzenlediğini, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, elektrik şebekesinin hasar gördüğünü açıkladı. Öte yandan Rusya’nın Kursk kentinin valisi, bu sabah bir petrol deposunun insansız hava aracı tarafından vurulduğunu açıkladı.

Zelenski, dün gece ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya’nın Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine 70’e yakın füze saldırısı düzenlediğini, 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve elektrik şebekelerinin zarar gördüğünü duyurdu. Zelenski, füze savunma sistemlerinin fırlatılan füzelerin çoğunu durdurduğunu ancak bazı füzelerin hedeflerini vurduğunu kaydetti.

Teknik ekiplerin elektrik şebekeleriyle ilgili çalışmalara başladığını belirten Zelenski, “Ukrayna’nın orta bölgeleri, Odessa, Zaporozhye ve Kharkiv bölgelerinde azami gayret gösteriliyor. Birçok bölgede elektrik kesintileri yapmak zorunda kaldık. sistemi istikrara kavuşturmak.” Ukrayna’daki kesintilerden Moldova’nın da etkilendiğini belirten Zelenski, “Bu akşam American Institute of War Studies (SW) uzman camiasına ve ABD’deki tüm dostlarımıza hitabımda bunu konuşacağım.” Sınıra yakın Kursk kentinin valisi Roman Starovoit, Kursk’ta bu sabah bir petrol deposuna insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini belirterek, “İnsansız hava aracı saldırısı sonucu bir petrol deposu alev aldı. Kursk havaalanı bölgesinde. Can kaybı olmadı. Yangın yerel. İstihbarat teşkilatları olay yerinde.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu