Haber

Taliban Afganistan’da büyükelçilik açılmasını istiyor

Katar’ın başkenti Doha’da diplomatik görüşmelerini sürdüren Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Yardımcısı, Afganistan’da büyükelçilik açılmasını talep etti.

Taliban yönetiminin Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Hafız Ziya Ahmed, daha önce X sosyal medya platformundaki hesabından Muttaki başkanlığında Doha’ya giden Taliban heyetinin görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Twitter.

Ahmed, Taliban heyetinin ABD, İngiltere, İspanya, Güney Kore, Hollanda, İtalya, Avustralya ve Kanada’nın temsilci ve büyükelçileriyle yaptığı görüşmede güvenlik ve ekonomik konular başta olmak üzere Afganistan’daki gelişmeler hakkında bilgi verdiğini kaydetti.

Ahmed, Muttaki’nin söz konusu ülke temsilcilerinden Afganistan’daki büyükelçiliklerini açmalarını istediğini söyledi.

Ağustos 2021’de Taliban’ın Afganistan’da iktidara gelmesinin ardından birçok ülke Kabil’deki büyükelçiliklerini kapattı. Şu anda Afganistan’da Katar, Türkiye, İran, Pakistan, Çin, Rusya, Özbekistan ve Türkmenistan gibi birkaç ülkenin büyükelçilikleri faaliyet gösteriyor.

Muttaki liderliğindeki Taliban heyeti geçtiğimiz günlerde ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Thomas West ve beraberindeki heyet ile Doha’da bir araya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu