Haber

TİP’in belediye başkan adayı Gökhan Zan’dan Lütfü Savaş’a çağrı: Gelin çekilin, Hatay İttifakı etrafında birleşelim

6 Şubat depreminin yıldönümünde HatayEski futbolcu, istifaya çağrılan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından protestolardan sorumlu tutuldu. Gökhan ZanTürk Personel Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı açıklandı.

GÖKHAN ZAN’DAN İLK AÇIKLAMA

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, “Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk. Bu sesi duyduk ve Hatay halkının ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik.” sözleriyle adaylığını açıkladı. Zan, ilk açıklamasında, “Tüm Hatay halkı için bu korkunç gidişata dur diyelim, hep birlikte değiştirelim.” dedi.

CHP YÖNETİMİNE SESLENDİ: SAVAŞ ADAYLIĞINIZ KABUL EDİLEMEZ

CHP yönetimine seslenen Zan, “Ne o sabah ne de sonraki günlerde yanımızdaki devlet kurumlarını göremedik. İlk üç gün yalnız kaldık. Umudumuz halkımızın bize uzattığı eldi. Ülkemizin her yerinden. Adı deprem suçlarına karışan başka bir adayı aday göstermeniz kabul edilemez. Siz hiçbir şey yapmadınız. “Anket, insanların enkaz altında hayatını kaybettiği gerçeğinden daha doğru sonuç vermeyecektir. Yapmayın” dedi. Zan, “Eğer bu hata tersine dönerse insanlarımızı yalnız bırakmamak, yaralarımızı birlikte sarmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım.”

SAVAŞ ÇAĞRISI: ÇEKİLİN VE HATAY İTTİFAKI ETRAFINDA BİRLEŞELİM

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a çağrıda bulunan Zan, “Çekilin, Hatay İttifakı etrafında birleşelim” dedi.

“BU ADIM NE CHP’YE, NE SAVAŞA KARŞIDIR”

“CHP, Lütfü Savaş’ın yerine geçerse adayınızı geri çeker misiniz?” TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ise soruya şu yanıtı verdi: “Attığımız bu adım ne CHP’ye, ne de Lütfü Savaş’a karşı bir adımdır. Attığımız adım, AKP’nin çıkarcı zihniyetine karşı bir adımdır. CHP’li arkadaşlarımız da gereğini yaparsa. Biz de üzerimize düşeni yapacağız.” verilmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu