Haber

Tügva Binasına Patlayıcıyla Saldırdığı İddiasıyla Yargılanan Besra Yalçın’a 52,5 Yıla Kadar Hapis Cezası İstendi

GAYE ŞEYMA CAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu İstanbul Gaziosmanpaşa’daki Türk Gençlik Vakfı (TÜGVA) binasına el yapımı patlayıcıyla saldırdığı iddiasıyla yargılanan Besra Yalçın, adliyeye sevk edilecek. 21 yıl 3 aydan 52,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezası istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA İstanbul Gaziosmanpaşa Temsilciliği’ne saldırı düzenlediği iddia edilen tutuklu sanık Besra Yalçın’ın, ayrılarak yargılanmasına devam edildi. 21 Nisan 2022 sabah saatlerinde el yapımı patlayıcı. önceki gün devam etti.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Besra Yalçın, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

TANIK DUMAN: O KİŞİNİN BU KİŞİ OLDUĞUNDAN EMİN DEĞİLİM, SESİNİ DUYSA DA HATIRLAMAM.

Duruşmada tanık olarak dinlenen taksi şoförü Erol Duman, “Halkalı Merkez Gar’da çalışıyorum. Müşteri anonsu yapıldıktan sonra 1,55 metre boyunda, rengini bilmediğim bir şekerleme giyen bir kadını bıraktım” dedi. hatırlamıyorum, mavi kot pantolonla da Marmara’ya. Sanırım 20-30 yaşlarındaydı.” Bayan şoför koltuğunun arkasında oturuyordu, Marmaray Halkalı Durağı’na gitmek istedi, benden maske istedi ama maskem olmadığı için vermedim. O dönemde korona vardı. O kişinin o kişi olup olmadığından emin değilim. Sesini duysam da hatırlamıyorum. Her gün birçok yolcu alıyorum. “O kişinin bu kişi olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

SAVCI GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLADI: KAMERA KAYITLARININ İNCELENMESİ SONUÇUNDA SUÇU YALÇIN’IN İŞLEDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Savcı mütalaasını açıkladı. Görüşte, sanığın kovuşturma aşamasında alınan ifadelerinin kendisini suçtan kurtarmaya yönelik olduğunun anlaşıldığı, bu ifadelere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde 21 Nisan 2022 tarihinde TÜGVA’ya düzenlenen bombalı saldırının ardından yapılan kamera çalışması sonucunda, zaman ayarlı boru tipi bombayı yerleştiren koyu renkli çarşaflar giyinmiş kişinin İETT otobüsüne bindiği belirtildi. Hareketin ardından Gaziosmanpaşa ilçesi Cengiz Topel Caddesi’nden çıktı. Şüpheli daha sonra Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Küçükköy Mahallesi, Edirnekapı metrobüs durağı, Sefaköy metrobüs durağına gitti ve bu duraktan indikten sonra minibüsle Küçükçekmece ilçesi İnönü Mahallesi’ne giderek Maslak Çeşme Caddesi üzerinde inerek yaya olarak yoluna devam etti. Halkalı Merkez İlçesi’nin Çamlık mahallesi, Çamlık Parkı. Üzerindeki kıyafetleri içeride bulunan iki çöp kutusuna attığı, ardından Marmaray Halkalı İstasyonu’ndan Pendik’e, oradan da Tuzla’ya geçerek ikamet adresine gittiği belirtildi. Yapılan kamera incelemeleri sonucunda suçu Besra Yalçın’ın işlediğinin belirlendiği belirtildi.

52,5 YILA KADAR MAHKUM İSTEDİ

Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Besra Yalçın’a “mala zarar verme”, “genel güvenliği kasten tehlikeye sokma”, “tehlikeli madde bulundurma” ve “üye olma” suçlarından 21 yıl 3 ay 52,5 yıl hapis cezası verdi. Silahlı terör örgütünün.” Kadar mahkumla cezalandırılmasını istedi

ADLİ TIP RAPORUNDA PEYZAJ ÖRNEKLERİNİN KARAR VERMEYE YETERSİZ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Öte yandan Adli Tıp Adli Bilişim İhtisas Dairesi Ses ve Sahne Araştırma Şube Müdürlüğü’nün belgeye eklenen olay sahnelerindeki kişinin sanık Besra Yalçın olup olmadığına ilişkin hazırladığı raporda, söz konusu kişinin sanık Besra Yalçın olduğu belirtildi. Sahne örnekleri ile Besra Yalçın’ın görüntü örneklerinin kısmen benzer olduğu ancak karar vermek için yetersiz olduğu belirtildi.

Tutukluluğun devamına karar verildi

Mahkeme heyeti, eksik kalan hususların giderilmesi ve mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için süre tanıyarak duruşmayı erteledi. Sanık Besra Yalçın’ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

haber-ayvalik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu