Teknoloji

Windows 11 Yapay Zekalı Oyunları Destekleyecek

Windows 11 işletim sisteminde yeni bir dönem başlayacak. Oyunlar yapay zeka sistemiyle desteklenecek ve performans artırılacak.

Microsoft, Windows 11 işletim sistemine yönelik güncellemelerine devam ediyor. Windows 11 24H2 Insider’ın son sürümünde yer alan yeni bir özellik, sistemde dikkat çekti. Bu yeni özellik, yapay zeka destekli otomatik mükemmel çözünürlük teknolojisidir. Geçtiğimiz günlerde yüksek çözünürlük desteğinin geleceğine dair haberler gündemde olsa da Microsoft, bu yeni güncellemeyle somut bir adım attı.

Windows 11 X’te Konuşuldu

X’te paylaşım PhantomOcean3 açıklamasıyla başladı. Yeni derlemeyi satın alan kullanıcılar, Ayarlar > Sistem > Ekran > Grafik adımlarını takip ederek yeni çözünürlük ayarlarına ulaşabilecekler. Buradan devreye alınacak yüksek çözünürlük özelliği ilk aşamada tüm uygulama ve oynatıcılarda desteklenmeyecek. Bu nedenle kullanıcılar ilk aşamada yüksek çözünürlük konusunda sınırlı deneyime sahip olacak. Auto SR olarak da bilinen bu özellik, gelecekte Microsoft tarafından daha fazla desteklenecek. Böylece daha fazla oyun ve uygulamada yüksek çözünürlük deneyimi yaşayabilirsiniz.

Windows 11 Yapay Zekalı Oyunları Destekleyecek

Yeni özelliğin yeni AAA oyunlarının çoğunda etkinleştirilmesi bekleniyor. Ancak Microsoft’un bu özelliği hiçbir zaman DLSS veya FSR desteği almayacak eski oyunlarda kullanıcılara sunması bekleniyor. Bu nedenle yeni özellik ileride Nvidia ve AMD gibi birçok yüksek çözünürlüklü takviyenin önüne geçebilir. Ayrıca yeni teknolojiden yararlanmak için bazı donanım ihtiyaçları da ortaya çıkacaktır. Çünkü işlemleri gerçekleştirebilmeniz için tensör çekirdekli bir GPU’ya sahip olmanız gerekiyor. Microsoft bu durumu yeni modellerine yapacağı eklemelerle çözebilir. Öyle ki yeni Intel Meteor Lake veya yakında çıkacak Arrow Lake ve Lunar Lake işlemcilerinde ihtiyaçlara göre değişiklikler yapılabilecek. Bu sayede yeni donanım kullananlar Windows 11 işletim sisteminde yüksek çözünürlük desteğini rahatlıkla alabiliyor.

cardak-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu