Haber

Yerel seçimler öncesi zaman daralıyor! İmamoğlu’nun önünde 3 seçeneği var, kararını haftaya açıklayacak

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, seçim yenilgisinin ardından CHP’de değişim fırtınasını başlatan isim oldu. Ancak CHP genel başkanlığı için adaylığını açık bir şekilde açıklamayan İmamoğlu’nun merakla bekleniyor. İmamoğlu’nun ya İBB başkanlığına aday olacağı, ya genel başkanlık için mücadele edeceği ya da İBB’nin başında kalarak CHP’nin başına Özgür Özel’i koyarak ortak bir yol izleyeceği tahmin ediliyor.

HER YOLUN BİR ZORLUĞU VARDIR

İBB başkanlığı ile CHP genel başkanlığı arasında yol ayrımına gelen Ekrem İmamoğlu, üç seçeneğe de meydan okuyor gibi görünüyor. Sözcü’den İsmail Saymaz’a göre ilk yol İBB Başkanlığı’na aday olmak. Ancak İmamoğlu’nun kazanmak için ittifak oylarına da ihtiyacı olacak.

İkinci yol ise CHP genel başkanlığına aday olmaktır. Bu da Kılıçdaroğlu ile kongrede çatışmak demektir. Ve gerekli delegelerin çoğunluğu Kılıçdaroğlu’ndan yana görünüyor.

Üçüncü yol ise Özgür Özel ile ortak bir yolda yürümektir. İmamoğlu’nun değişimin fiili lideri olduğu, ancak Özel’in İBB’yi teslim etmemek için CHP genel başkanlığını üstleneceği kulislerde bu senaryo sık sık dile getiriliyor.

HAFTALIK OLARAK AÇIKLANACAK

Seçim ve kurultay öncesi zaman daralırken, İmamoğlu üç senaryodan birini seçerek yol haritasını bir hafta içinde kamuoyuyla paylaşacak.

haber-cizre.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu