Haber

ABD’deki ‘uzaylı’ imajı gerçek değil

Teyit.org doğrulama platformu, ABD’nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas kentinde görüntülenen ‘uzaylıya’ ait olduğu iddia edilen görüntüleri inceledi.

Las Vegas’ta kaydedilen görüntüdeki yaratığın gerçek olduğu iddiasının ‘yanlış’ olduğuna dikkat çeken Teyit.org, videonun ‘bilgisayar tabanlı görüntü’ (CGI) olduğu sonucuna vardı. Videodaki ses kayıtlarının “8 News Now” kanalından alındığı ve söz konusu ‘yaratık’ videonun TikTok’ta “owltreestump” isimli hesapta paylaşıldığı tespitlerine değinen platform, “Hesap paylaşımında, video açıklaması bilgisayar tarafından üretildiğine işaret ederek, #cryptid #cgi #blender3d #creepy etiketlerini ekledi” dedi.

GERÇEK ‘YARATIK’ GÖRÜNTÜSÜ NEDİR?

Teyit.org’un incelemesine göre videonun tamamı izlendiğinde bir kısmının “8 Haber Şimdi” adlı televizyon kanalında yayınlandığı anlaşılıyor. 7 Haziran 2023 tarihinde Las Vegas’ta yaşayan bir ailenin gökten parlak bir şey düştükten sonra uzaylıları gördükleri haberi kanalda yayınlandı. Ancak televizyon kanalının yayınladığı haberde sadece ailenin 911’e ihbarının ses kayıtlarına yer veriliyor. Haberde, paylaşılan görselde yaratığın rastgele bir sahnesine yer verilmedi.

Buna göre görüntünün sol üst köşesinde “baykuşağacıkütüğü” yazısının bir kısmı görülüyor. Bu isim Google’da aratıldığında bir TikTok profiline ulaşılır. Hesabın 10 Haziran 2023’te Las Vegas’ta görüldüğü iddia edilen ‘uzaylı’ görseli. Kullanıcı, görselin üzerine “cryptid” notu yazdı. Görselin açıklamasında “Dışarıdan gelen sesleri incelememeliydim” notu ve #cryptid #cgi #blender3d #creepy etiketleri bulunmaktadır.

HESABIN KİŞİSEL SİSTEMİ KULLANDIĞI BAŞKA GÖRÜNTÜLER VAR

Teyit.org ayrıca, “Hesabın diğer paylaşımlarında CGI yani Bilgisayarla oluşturulmuş görüntüler olduğu görülüyor” bilgisini paylaşarak, “Yani hesaptaki sesler çıkarken” dedi. sosyal medyada yayınlanan video 8 News adlı televizyon kanalındaki yayından alınmıştır. Şimdi videoya CGI yöntemi ile yapılmış yaratık videosu eklenmiştir.” . (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu