Haber

Bakan Ali Yerlikaya: Nefeslerini keseceğiz!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bursa’ya geldi. Bakan Yerlikaya’yı, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş karşıladı.

Bakan Yerlikaya, Vali Mahmut Demirtaş’ı ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, sistemsiz göç akışı, uyuşturucu ve suçlularla mücadelede kararlılığını dile getirdi.

Operasyonların devam edeceğini kaydeden Bakan Yerlikaya, şunları söyledi: “Başta bölücü terör örgütü olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelemiz, ikincisi sokak satıcılarından baronlara kadar zehir tacirleri, üçüncüsü benim dediğim organize suç çeteleri, suç işleme konusunda kibirli olanlarla. Dördüncüsü sistemsiz göç. Ülkemize gelişleri, kalışları ve çıkışları yasa dışıdır.” “Yabancılara sistematik olmayan göçmen diyoruz. Sistemli göçmenler de var. Gelişi, kalışı ve çıkışı yasal olan yasal göçmenler sistematik göçmenlerdir. Geldiğimiz ilk günden itibaren çalışmalarımızı sistematik olmayan göçmenlerle ilgili olarak yoğunlaştırdık.”söz konusu.

MOBİL GÖÇ NOKTALARI ORTAK OLACAK

Yerlikaya, kentlere gelen göçmenleri kontrol altına almak amacıyla ‘mobil göç noktaları’ kurduklarını belirtti. “İstanbul’da 3,5 aydır hayata geçirdiğimiz ‘mobil göç noktası’ uygulaması var. 17 milyona yakın turistin, 1 milyonun biraz üzerinde yabancının yaşadığı 16 milyon nüfuslu kentte 38 kişiyi İstanbul’a gönderdik. İstanbul’da sistematik olmayan göçmenlerin tespiti hukuka uygun olarak yapılacaktır.” , Bursa’da 5 adet taşınabilir göç noktası kurduk. Bu sayıları artıracağız. Taşınabilir göç noktaları halka açık yerlerde, parklarda, plajlarda, yollarda, kimlik sorgulaması yapıldığında taşınabilir göç noktasına davet ediliyor ve orada parmak izi alınıp taranıyor ve kaçak göçmen ortaya çıktığında. “Onları bir süreç içerisinde geri gönderme merkezine gönderiyor ve ülkelerine sınırdışı ediyoruz. Bu süreci insani ve vicdani bir duruşla yapıyoruz. Tarihimizden, medeniyetimizden, inancımızdan bize yakışanı nasıl öğrendiysek, aynısını da gösteriyoruz.” Sistemsiz göçe önem veriyoruz. Bunu da sürdüreceğiz.”dedi.

‘SUÇU SUÇ İŞLEMEDEN ÖNCE ÖNLEMEK EN İYİ ŞEYDİR’

Bakan Yerlikaya, geçtiğimiz haftalarda İnegöl’de düzenlenen operasyona katılan güvenlik güçlerini tebrik ederek, “Organize suç çeteleriyle mücadelemiz devam ediyor. İnegöl’deki arkadaşlarımız güzel bir iş çıkardılar. Valimi, polisi, jandarmayı ve istihbaratı tebrik ediyorum. Bize destek veren, güvenlik birimlerimizin yanında yer alan, destek veren tüm Bursalı kardeşlerime teşekkür ediyorum.” dualarıyla yanımızdadır. Güvenlik birimlerinin takviye edilmesi gücümüzü daha da arttırır. Küçük veya büyük hiçbir suç yoktur. En iyisi zalimi suç işlemeden engellemektir. Bakanlık olarak bu bizim ilk görevimizdir. . Hataları önlemek için hizmetlerimizi güçlendirmek. Önlenemeyen bir hata varsa onu gün ışığına çıkarmak ve adalete teslim etmektir.”söz konusu.

‘TÜM GÜVENLİK SUÇLARIYLA MÜCADELE ETME KARARLIYIZ’

Bakan Yerlikaya, her türlü kamu düzeni suçlarına karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti. “‘Milletin iradesinden daha güçlü bir güç tanımadım’ diyen bir Cumhurbaşkanımız var. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi söylemişti bunu. Bunu duyduğumuzda o büyük gücü hep birlikte nasıl gösterdik? Çetelerle, uyuşturucuyla, her türlü asayiş suçlarıyla mücadele etmeye kararlıyız. milletimizin huzurunu bozanların peşindeler. Onların da nefeslerini keseceğimizi söylüyoruz. Sizden aldığımız güç ve kanunun bize verdiği yetkiyle onları alıp adalete teslim ediyoruz.”dedi.

‘HEDEFİMİZ İSTANBUL BAŞTA TÜM BÜYÜKŞEHİRLERİ ALMAK’

Yerlikaya, mevcut belediyeleri korumak ve alınamayan il belediyelerini devralmak amacıyla yerel seçimlere hazırlandıklarını belirtti. “Tüm teşkilatlarımızla birlikte 31 Mart yerel seçimlerine Allah’ın izniyle önceki günden daha büyük bir sevgi ve heyecanla hazırlanıyoruz. Mevcut belediye sayımızı korurken aynı zamanda tüm büyükşehir ve il belediyelerini de devralmayı hedefliyoruz. Başta İstanbul olmak üzere, çabalarımız bu yöndedir, “Aziz milletimizin teveccühüyle 31 Mart akşamını burada kutlayacağız.”İfadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu