Haber

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkan Vekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkan Vekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Toplantının başında Adan, üç milletvekiline gündem dışı bir konuşma yaptı.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünün kutlanacağını hatırlattı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir asır önce kurulan Cumhuriyetin, milletin kararlılığı, özgürlük aşkı ve bağımsızlık arzusuyla doğmuş parlak bir sayfa olduğunu belirten Demir, “Cumhuriyet demek, Portakal bahçelerinden elde edilen gelirle kurulan ilk uçak fabrikası. Cumhuriyet, meme kanseri teşhisinde çığır açmak demektir.” “Bu buluş yapan Canan Dağdeviren demek. Kadın-erkek fırsat eşitliğidir.” söz konusu.

Cumhuriyetin yetimlerden biri olduğunu vurgulayan Demir, Cumhuriyetin 100. yılının aynı zamanda bir gelecek vizyonunun da başlangıcı olduğunu ifade etti. Demir, “Ülkemizin bu önemli dönüm noktasında tarihimize ve değerlerimize bağlılığımızı bir kez daha vurgulamalıyız. Sadece geçmiş kahramanlarımızın mirasını anmakla kalmamalı, aynı zamanda kurucu ekibin akılcı yolunu izlemeli ve artırmalıyız. Daha büyük hedeflere ulaşma kararlılığımız var.” dedi.

Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, “Kars’ın yerel sorunları” konulu, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise “Kars’ın kurtuluşunun 103. yıl dönümü” konulu gündem dışı konuşma yaptı. Düşman işgali”.

Öte yandan Genel Kurul’da GÜZEL Partisi saflarında “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun” yazılı pankartlar asıldı.

melikgazihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu