Haber

Bursa, Hatay’a sığınmak için kolları sıvadı

HATAY (İGFA) – Türkiye’yi saran depremin ardından tüm birimleriyle alarm durumuna geçen Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde arama kurtarmadan sosyal yaşamı destekleme faaliyetlerine her alanda değerli çalışmalara imza attı. İlk hafta, şimdi Hatay’a bir dev veriyor. şantiyeyi inşa etti.

Hatay’daki kesintili barınma sorununun analizi, seyyar tuvaletlerin montajı ve bakımı ile yardımcıların uyumunun sağlanmasıyla görevlendirilen Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde çalışmalarını tamamlayan ekipleri Hatay’a çekti. Halen deprem bölgesinin tamamında 915 işçi ve 251 araçla görev yürüten Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da bu çalışanlardan 290’ını, araçlardan 111’ini görevlendirdi.

300 ÇADIR, 50 KONTEYNER

Bursa’dan hareket eden takviye gruplarının gelmesiyle birlikte Hatay Antakya’da çalışmalara başlandı. Eski cezaevi alanı ve çevresindeki 20 dönümlük alan ilk daimi ikamet alanı olarak belirlenirken, ekipler alanın düzenlenmesi için çalışma başlattı. Bu bölgede 300 çadır ve 50 konteynerden oluşan kesintili bir yaşam alanı oluşturulacak. Konutların yanı sıra bölgede kalacak depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal donatı alanları yapılacak.

“SOĞUKTAN KORUYACAĞIZ”

Depremin ilk gününden itibaren afet bölgesinde bulunan ve Gaziantep’teki çalışmaların ardından hafta sonu Hatay’a atanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sahadaki çalışmaları bizzat takip ediyor.

Depremin 10 ili etkilediğini ve en kötü iller arasında Hatay’ın olduğunu kaydeden Lider Aktaş, “Bursa olarak Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da destek veriyorduk ama şimdi Gaziantep’ten gruplarımızı buraya getirdik. Bursa’dan aldığımız destekle hem alt yapı hem üst yapı çalışmalarımız var. Özellikle yeni çadır kentler oluşturmak ve makine teçhizatımızla seyyar tuvaletler kurmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bugün itibariyle yoğun bir şekilde çalışmaya başladık. İnsanları bir an önce soğuktan kurtarmak için konteynerler ve çadır kentler oluşturmaya çalışıyoruz. Ekip arkadaşlarıma da emekleri için teşekkür ediyorum. Hepimize bir kez daha başsağlığı dileriz. Ama hayat devam ediyor. İnşallah bu sıkıntılı günleri hep birlikte, devlet ve milletle iş birliği içinde atlatacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu