Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya: ‘Sınırlarımız kırmızı çizgimizdir’

– İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Sınırlarımız kırmızı çizgimizdir”

AĞRI – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı’daki Gürbulak Gümrük Kapısında incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Ağrı’ya geldi. Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’nda Ağrı Valisi Mustafa Koç ve Ağrı Belediye Başkanı Metin Karadoğan tarafından karşılanan Bakan Yerlikaya, helikopterle Gürbulak Gümrük Kapısı’na gitti. Burada Sınır Güvenliği Toplantısına katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, toplantının ardından basın açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tek göçmen kalmayıncaya kadar göçle mücadele edeceklerini belirterek, “Ticaret Bakanlığımızca üretim süreci hızlandırılan Gürbulak Sınır Kapımız var. 2 etaptan oluşuyor. İlk etabı yakın zamanda tamamlanacak. İkinci etabı da 2025 yılının ortalarında tamamlanacak. Tıpkı Türkiye’de yapılan yeni nesil kapılar gibi modern yüzüyle Gürbulak’ta hizmete girecek. Bildiğiniz gibi Bakanlık olarak, Terörle, sistemsiz göçle, kaçakçılıkla ve diğer hatalarla mücadele unsurlarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.Sınır duvarından ve duvarın karşı tarafından en ufak bir göçün engellenmesini istiyoruz.Akıntının gelmesini istemiyoruz. Buradaki gücümüz arttıkça cesaretlerini kaybedip farklı göç yolları aramaya başladıklarını da görmek bizi çok mutlu ediyor.Biz bu noktada durmayacağız.Günlük ortalama 818 aracın giriş-çıkış yaptığı bir kapıyız. 3 binin biraz altında yolcu. İhracat ve toplam ithalatımız 1 milyar dolar civarında bir kapımız var. Bilinsin ki devletimiz tüm imkan ve imkanlarıyla buradadır. “Sonlarımız kırmızı çizgilerimizdir.”

Toplantıya Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Gümrük Muhafaza Müdürü Recep Koşal, Göç İdaresi Lideri Atilla Toros, Ağrı Valisi Mustafa Koç, Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci ve il protokol üyeleri katıldı.

haber-cizre.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu