Haber

Önder Erdoğan’dan değerli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Acaba dünya barışını nasıl sağlayacağız, bunun için çabalıyoruz. Aynı gün Sayın Putin ile görüşüyoruz, Zelenskiy ile görüşüyoruz. Nasıl barışabiliriz diye çalışıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. bu samimiyeti göstererek yola koyulur.”dedim.

Erdoğan, dün Antalya’da çeşitli açılış ve değerlendirmelerin ardından AK Parti Kadın Kolları tarafından Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda Programına” katıldı.

Antalya programı kapsamında 8 milyar 143 milyon liralık 89 yatırımı daha şehre kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, toplu açılış törenine resmi rakamlara göre 90 bin, 13 bin kişinin katıldığını söyledi. Kumluca’da.

Yol boyunca ve Manavgat’ta yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen ay çok önemli bir sel ve sel felaketine maruz kalan Kumluca ilçemizi ziyaret ettiğimizde devletimizin de desteğiyle bir ay gibi kısa sürede bu yaraların nasıl sarıldığını görmek bizi mutlu etti. Paylaştık. Manavgat ilçemizde yaşanan yangın felaketinin ardından yapımına başladığımız köy evlerinin anahtar teslimi başta olmak üzere vatandaşlarımızın sevinci.Yangın izlerinin büyük ölçüde silindiğini ve ağaçlandırma, dikim ve ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığını görmek bizleri memnun etti. yakılan bölgelerdeki çalışmalar hızla devam ediyor.Ülkemizin başına gelen her musibetin ardından her türlü saçmalık ve iftiralarla gündemi zehirleyen heveslilere rağmen Türkiye artık bu tür sıkıntıların üstesinden vicdan rahatlığıyla gelebilmiştir.Örnek gösterilen ülkeler Haftalarca, aylarca hatta yıllarca enkaz kaldırma işini bile bitiremezler.Saatler içinde bana bakan arkadaşlarım sağ olsunlar hemen seferber oldular ve Kumluca’ya geldiler.AFAD, Kızılay Hep Yanında. Birlikte yaptıkları çalışma ekipleriyle 2-3 günde vatandaşlarımı bu sıkıntılı durumdan kurtarmayı başardılar, o psikolojiyi yerle bir ettiler.”

Kumluca’nın artık yeni bir çehreye kavuştuğunu belirten Erdoğan, “Bunları birlikte yapıyoruz, bundan sonra da birlikte yapmaya devam edeceğiz. Onun için yola çıkarken de öyle demiştik: Durma, devam et. .Önümüzde uzun bir yol var artık 4-5 ay gibi bir süreçte ana sahne kadın kolları gençlik kolları yoğun bir şekilde çalışacak ve inşallah sandıklar patlayacak gibi bir sonuç alacağız. 2023’ten sonra Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa edeceğiz. Çok işimiz var.” dedi.

DÜNYA AMA HUZUR ÜZERİNDE YÜKSELİYOR

Dünyanın Türkiye’nin son dönemde yaptıklarına baktığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“İşte Rusya-Ukrayna Savaşı’nda ne yaptılar? Dünya rastgele mi müdahale edebildi? Hayır. Hepsi silah tüccarlarına yardım ediyor. Dünyadaki silah tüccarları nasıl kazanacak, nereden kazanacak, ne yapmaya çalışıyorlar. Uğraşır gibi dünya barışını sağlamaya çalışıyoruz.Putin Bey ile bire bir görüşüyoruz, Zelenskiy ile görüşüyoruz.Nasıl barışırız onu düşünüyoruz.Yolumuza devam ediyoruz. yol samimiyetimizi göstererek.Çünkü biliyoruz ki dünya barış üzerine kurulu.Bunun için dünyanın dört bir yanındaki başkanlar bize ‘Tahıl koridoru.Sen açtın, sen buradan gönder’ dediler. Sadece bu da değil, Sayın Putin bana diyor ki, ‘Ben sana tahılı bedava vereyim, sen de fakir Afrika ülkelerine götür.’ Tamam diyoruz fabrikalarımızda un yapalım fakir fakir garip Afrika ülkelerine gönderelim anlaştık ama o kadar çok el var ki nereye gönderiyorlar yüzde 44, yüzde 46 Avrupa’ya Ama biz kararlıyız. Bu ürünleri tahıl koridorundan fakir ve garip Afrika ülkelerine yoğun bir şekilde göndermek için çaba göstereceğiz.”

GÖZYAŞLARINI ÇÖZMEK ESAS MİSYONUMUZ

Sakarya ve Kocaeli depremlerini hatırlatan Erdoğan, vatandaşların mağduriyetini dile getirdi. “Orada anneler ağlıyordu. En çok ihtiyaç duydukları anda hepsi ‘Bu devlet nerede’ diye soruyordu halkımıza.” Erdoğan, bu sorunun şu anda sorulmadığına işaret ederek, tam tersine facianın yol açtığı hasarların rekor sürede onarıldığına işaret etti.

Bingöl, Van ve Simav’da bunu başardıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bizim için değerli olan yer orası. Annemiz orada, babamız orada, çocuklarımız orada. Oradan sonuç alacağız. Çünkü gözyaşlarını dindirmek birincil görevimiz. Madem bu makamdayız. , Akif’in tabiri ‘Edge-ı Dicle’dir.Eğer koyuna kurt yetişirse Allah Ömer’den onu ister.’ Şimdi Kumluca’da, Manavgat’ta, Muğla’da, orada ağlayan anneler, o dertliler mesela bugün içlerinden biri dedi ki: ‘Böyle bir şey beklemiyordum ama beni gerçekten yanılttınız. Çabuk yaptınız ve teslim ettiniz. bize. sen yaptın.’ Ama evler de maşallah villalar.Bakan arkadaşlarıma ve müteahhit firmalara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.Daha sonraki süreçleri yakından takip edip kalan işlerin bir an önce tamamlanmasını sağlayacağız.Rabbim devletimizi zayi etmesin Milletimizi her türlü musibet ve musibetlerden muhafaza eylesin, sizi kaza ve musibetlerden muhafaza eylesin.”

detaylar geliyor

kurucasile-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu