Teknoloji

Stoltenberg, NATO ülkelerine savunmaya yatırım yapma çağrısında bulundu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,ABD Temsilciler Meclisi Lideri Mike Johnson ve Temsilciler Meclisi Azınlık Başkanı Hakeem Jeffries ile Washington’da yaptığı görüşmede, güçlü bir NATO’nun ABD için stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.

NATO ABD’ye diğer tüm küresel güçlerden koruma sağlıyor. daha kapsamlı bir müttefik ağıStoltenberg, savunma yatırımlarının artırılarak NATO’nun gücünün güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Stoltenberg: ABD’nin Ukrayna’ya verdiği destek, bu ülkenin hayatta kalması ve hayatta kalması içindir. Avrupa’nın istikrarını korumak‘Kritik’ olduğuna dikkat çekti.

Görüşmeler kapsamında Stoltenberg, NATO Parlamenter Asamblesi eşbaşkanları ve ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi liderleriyle de bir araya geldi.

Stoltenberg ve Temsilciler Meclisi Lideri Johnson ile yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“(Toplantı sırasında) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Ukrayna’daki savaşı kazanamayacağına dair açık ve kararlı bir mesaj göndermenin önemini vurguladık. Çin’den gelen artan tehditlere ve zorluklara değinmek, NATO olarak bir arada durmak bizi daha hazırlıklı hale getirecek” Artan küresel rekabete karşı.” Bu konuda anlaştık.”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile önceki gün Washington’da düzenlediği ortak basın toplantısında demokratik ulusların ‘otoriter rejimlere’ karşı bir arada durmasının önemine vurgu yapan Stoltenberg, güvenliğin küresel bir mesele olduğunu belirterek, NATO’nun ‘hayati’ olduğunu söyledi. ‘ küresel zorluklarla başa çıkmada. diye vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu