Haber

TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın Meclis’te okutulmasına yönelik eleştirilere ilişkin şunları söyledi: “Açıkçası Can Atalay unutuldu, üzerinden bir şeyler yapılıyor. Bekir Bozdağ, şunu bir kere söyleyeyim, FETÖ terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen terör lideridir, teröristtir.” “Örgütün lideri ve kurucusudur, eli kanlı bir katildir” dedi.

TBMM Başkanvekili Bozdağ, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın TBMM Genel Kurulu üyeliğinin düşürülmesine ilişkin kararı okuduğu için kendisine yöneltilen eleştirilere TBMM kürsüsünden yanıt verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi. Bozdağ, kendisine haksız suçlamalarda bulunulduğunu belirterek, “Belli ki Can Atalay unutuldu, Bekir Bozdağ üzerinden bir şeyler yapılıyor. Şunu bir kere söyleyeyim; FETÖ terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen terör lideridir. Bir terör örgütünün yöneticisi, kurucusu, eli kanlı bir katilim. Ben bunu hem medyada hem de burada defalarca söyledim ama 13 yıl önce 2011’de söyleneni sürekli gündeme getirmek büyük bir haksızlıktır. Daha sonra söylediklerimi dikkate almayın” dedi.

Bozdağ konuşmasında şunları söyledi:

“15 Temmuz’da CHP’li ve diğer partili birçok arkadaşımızla birlikte her şeye rağmen burada, bombaların altında bulunan ve ‘Bizim görevimiz burada ölmek’ diyerek milletvekillerine meydan okuyan Bekir Bozdağ da var. Cumhuriyetin yargısından, ordusundan, polisinden, kurumlarından sızmış bu Suikastçıları ve teröristleri yok etmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde büyük bir mücadele yürütürken en ön sırada duran bu kardeşinizdir. Türkiye, FETÖ ile mücadelede ve Türkiye’nin tüm terör örgütleriyle sınırlandırılmasında, benim yaptıklarım ortada, ortaya koyduğum iradenin zekatı bu konuda beni haksız yere eleştirenlere fazlasıyla yetiyor, hatta artacak. Çöpe attıklarımızı, çöpe bıraktıklarımızı, sonradan dile getirdiğimiz net fikirleri göz ardı ederek o çöpleri karıştıranlar sadece ellerini ve dillerini kirletiyorlar.Tüm dostlarımızdan ricam lütfen hep birlikte bir çalışma ortamı oluşturalım. herhangi bir kişilik oluşturmadan. Alnım beyaz, başım yüksek. Kim ne derse desin anayasaya, kanunlara ve iç düzenlemelere bağlılıkla yoluma devam edeceğim. Kimse beni suçlayarak yolumdan, davamdan, anayasayı, kanunları uygulamaktan alıkoyamaz. Bekir Bozdağ’ın hayatı 1998’den bu yana kamuoyunun gözü önünde. Ne yaptığım belli, her şey kayıt altında. Birkaç numune aldıktan sonra gösterdiğim çabayı ve bunların devletten tasfiye edilmesi için gösterdiğim çabayı kimse görmezden gelemez. Terör örgütü sayılmayan bir dönemde herkesin dediğini alıp rekabet edersek ne olur? Ancak dershaneleri, medya organlarını, eğitim kurumlarını ve derneklerini kapatmak, devletin tüm kurumlarına sızmış olan yargıyı, adliyeyi, polisi, orduyu ve teröristleri temizlemek konusunda büyük bir fedakarlık yaptık. Bunları bir kez daha kaydetmek istedim. “Bu konuyu artık konuşmayacağım, bana iftira atanlarla kanun önünde ayrı ayrı ilgileneceğimi burada ifade etmek istedim.” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu