Yaşam

“Yazgan’ın 20 Yılı Tasarım Sergisi” Ankara’da Açıldı

Yazgan Tasarım Mimarlık’ın, mimarlık disiplinine teorik ve pratik yaklaşımlarını seçkin proje, görsel ve maketlerle aktardığı standı, kuruluşunun 20. yılında Ankara CerModern’de açıldı. “Mimarlığın Etkisinden Mimarlık Bilgisine: Yazgan Tasarımın 20 Yılı” başlıklı stant, Kasım ayında İstanbul Tophane-i Amire Tek Kubbe Salonu’nda izleyiciyle buluşacak.

 

Yazgan Tasarım Mimarlık’ın, mimarlık disiplinine teorik ve pratik yaklaşımlarını seçkin proje, görsel ve maketlerle aktardığı standı, kuruluşunun 20. yılında Ankara’da açıldı. 2 Kasım’a kadar CerModern’de ziyarete açık olacak “Mimarlığın Etkisinden Mimarlık Bilgisine: Yazgan Tasarımın 20 Yılı” sergisi, 2 Kasım’da İstanbul Tophane-i Amire Tek Kubbe Salonu’nda izleyiciyle buluşacak. Ankara.

 

Yazgan Tasarım, geçtiğimiz 20 yılda 31 ülkede proje hizmeti veren uluslararası bir mimarlık ofisine dönüştü. Yazgan tarafından tasarlanan toplam 9.000.000 m2 alana sahip 100 proje inşa edilerek hayata geçirildi. Yazgan, proje üretimi için geliştirdiği “Esnek Sistem Tasarımı” yaklaşımıyla bilgiye dayalı, doğayla bütünleşen tasarımlarına ve mimari araştırmalarına devam etmektedir.

 

Yaratıcılığın modülün kendisini tasarlamak değil, modülleri bir arada tutan ilişkiler olduğuna inanan Yazgan Tasarım Mimarlık’ın kurucuları Begüm ve Kerem Yazgan, modülleri bir araya getirerek geliştirdikleri “Esnek Sistem Tasarımı” kavramını anlatıyor. akademide uzun yıllar süren araştırmaların ve mesleki pratiklerin sonucunda edindikleri teorik altyapıyı ve bu yaklaşımla şekillendirdikleri projeleri “Mimarlığın Etkisinden Mimarlık Bilgisine” olarak ele alıyor. : Yazgan Tasarımın 20 Yılı”.

 

Teori ve pratiği birleştiren bütünsel ve bilgiye dayalı bir mimari üretim yaklaşımıyla hareket eden Yazgan, projelerinde tasarım eylemlerini, tasarımı etkileyen aktörleri, modülleri ve bunların ilişkilerini tanımlayarak esnek bir sistem oluşturmaya çalışıyor. Yazgan Tasarım, stantta, mimariyi günümüz bilgi çağına bağlamaya yönelik gelişmiş ve bütünleyici bir yaklaşım olan ve üretimlerinin arka planında yer alan, mimariyi üretmek için tüm verilerin sentezine dayanan “Akıllı Proje” yaklaşımını da ele alıyor.

 

Alumen, Anıl Taban, Ardıç Cam, Grohe-Lixil, Heper, Jotun, Kalebodur, Kasso, Nurus, Şişecam’ın destekleriyle düzenlenen “Mimarlığın Etkisinden Mimarlık Bilgisine: Yazgan Tasarımın 20 Yılı” sergisi Vitra firmaları, 2 Kasım’a kadar Ankara CerModern’de gerçekleştirilecek. 9-23 Kasım tarihleri ​​arasında İstanbul Tophane-i Amire Tek Kubbe Salonu’nda seyirciyle buluşacak.

 

Yazgan Tasarım Hakkında

 

2003 yılında alanlarında doktora sahibi mimarlar Kerem Yazgan ve Begüm Yazgan tarafından kurulan Yazgan Design, kentsel tasarım, mimari, iç mimarlık, peyzaj ve grafik tasarım alanlarında proje ve uygulamalar yürüten Ankara merkezli bir ofistir. Deneyimli mimar, iç mimar, peyzaj tasarımcısı, teknik ressam, grafik tasarımcı ve bilişim uzmanlarından oluşan ekibiyle 100 mimari, iç mimari ve peyzaj projesini hayata geçiren Yazgan Tasarım Mimarlık, 31 ülkede proje hizmeti veren uluslararası bir mimarlık ofisine dönüştü. son 20 yılda.

Yazgan Tasarım’ın bugüne kadar çalışmaları 19 farklı ülkede yayınlandı ve 144 ulusal ve uluslararası tasarım ödülüne layık görüldü. Hem Türkiye’de hem de birçok ülkede inşa ettiği toplam 9.000.000 m2’nin üzerinde projeyle portföyü büyümeye ve çeşitlenmeye devam eden Yazgan Tasarım; Konsept, tasarım geliştirme, uygulama ve detay projeleri olmak üzere farklı program ve ölçeklerde proje oluşturma kapasitesine sahiptir. Karma kullanımlı binalar, Ar-Ge ve üretim tesisleri, ofisler, rezidanslar, spor salonları ve çok amaçlı salonlar, alışveriş merkezleri, hastaneler, eğitim binaları, oteller ve kültür merkezleri şirketin tasarladığı bina tipolojilerinden bazılarıdır. Yazgan Tasarım Mimarlık, geniş mimari repertuarının yanı sıra kentsel tasarım, iç mekan ve peyzaj projeleri de tasarlamaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ceylanpinarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu