Haber

24 ülkenin çocukları Türkiye’de

ANKARA (İGFA) –Çocuk Forumu, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan “çocukların katılım hakkı”nın hayata geçirilmesi ve çocukları ilgilendiren her konuda çocukların katılımının etkinleştirilmesi amacıyla her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde düzenleniyor.

2000 yılından bu yana düzenli olarak düzenlenen Ulusal Çocuk Forumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 16 ülkeden çocukların katılımıyla ilk kez 2022 yılında uluslararası platforma taşındı.

Temasının Çocuk Danışma Kurulu tarafından belirlendiği Çocuk Forumu’nda, 81 İl Çocuk Hakları Kurulu’nun önerdiği konular doğrultusunda komite üyesi çocuklar gruplara ayrılarak belirlenen başlık ve alt başlıklar çerçevesinde çalışır, sonunda üzerinde çalışılan konular raporlanarak Sonuç Bildirgesine dönüştürülür. Daha sonra bildirge, Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörleri tarafından üst düzey yetkililerin katıldığı bir toplantıda sunuldu.

24 ÜLKEDEN ÇOCUKLARIN KATILIMIYLA DÜZENLENECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle farklı kültür ve coğrafyalardan çocukların bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına olanak sağlayacak 24. Uluslararası Çocuk Forumu, “Hadi Yapalım” temasıyla 24 ülkeden çocukların katılımıyla gerçekleştirilecek. Bugünü Birlikte İnşa Edin”.

Çocuk haklarının en temel konularına ilişkin çalışmaların yapılacağı ve mesajların verileceği Forum’da, en temel yaşam hakkı vurgulanarak her çocuk için huzurlu bir ortamın sağlanması gerektiği vurgulanacak. çocuk haklı.

24. Çocuk Forumu’nda “Bilgiye Erişim, İletişim Teknolojileri ve Güvenli İnternet Kullanımı”, “Doğal Afetler ve Çevre”, “Akranlar ve Aileyle Etkili İletişim”, “Karar Alma Mekanizmalarına Etkin Katılım” alt başlıkları işlenecek. çocuk çalışmalarının ana odağı.

Vakfı olan “Bölgesel Gençlik İletişim Ağı”nın devamını sağlayacak 24. Uluslararası Çocuk Forumu’na Çocuk Danışma Konseyi Üyeleri, Deprem Bölgesi ve Arnavutluk, Karadağ, Azerbaycan, Katar, Romanya, Kazakistan, Sırbistan’dan çocuklar katılacak. Bir önceki forumda atılanlar ve kurulan bağları güçlendirin. Birleşik Arap Emirlikleri, Kırgızistan, Tacikistan, Bosna Hersek, Kosova, Tanzanya, Bulgaristan, Kuveyt, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Filistin, Kuzey Makedonya, Ürdün, Özbekistan ve Hırvatistan’dan çocuklar katılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu